EW'İN MUTFAĞI

Sebzelİ Noodle

 

MALZEMELER:

  • HAVUÇ - 40 gr, jülyen doğranmış
  • KABAK - 40 gr, jülyen doğranmış
  • YEŞİL DOLMA BİBER - 50 gr, jülyen doğranmış
  • KIRMIZI KAPYA BİBER - 50 gr, jülyen doğranmış
  • BEYAZ LAHANA - 100 gr, jülyen doğranmış
  • NOODLES (KURU) - 50 gr
  • AYÇİÇEK YAĞI - 30 gr
  • DARK SOYA SOS - 10 gr
  • TATLI EKŞİ SOS - 40 gr
  • TOZ ŞEKER - 5 gr
  • TAZE KİŞNİŞ - 2 dal
  • SU - 60 ml

 

YAPILIŞI:

Kaynayan tuzlu suda noodle’ları 10-12 dakika haşlayın.  Haşlanan noodle’ları süzün ve bekletin. Vok tavasında yüksek ateşte yağı kızdırdıktan sonra içine havuçları atın. Biraz soteledikten sonra suyu ve diğer sebzeleri tavanın içine ilave edin.  2-3 dakika soteledikten sonra dark soya sosunu, tatlı-ekşi soya sosunu ve şekeri ilave edin. Daha sonra noodle’ları tavanın içine ilave ederek iyice karıştırın. İyice karışan noodle’ları tabağa alıp üzerine taze kişniş yaprakları serpin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

 

Afiyet olsun…

© 2018 . Elite World Hotels . All Rights Reserved